Ingrediënten

  • 2 fazanten (Hen)
  • 8 st grondwitloof
  • Boschampignons
  • 1 knolselder
  • Suiker, melk, boter
  • 100 gr veenbessen

Kruid de fazant en zorg er voor dat hij in de oven kan braden probeer de fazant zoveel mogelijk met boter te overgieten in het bakproces. Fileer de fazant en hou alles warm bij. Maak van de karkassen een jus voor de saus.

Snij de grondwitloof grof en bak ze af in boter bestrooi met suiker en zorg er voor dat je een gekarameliseerd effect hebt je kan eventueel blussen met een frambozenazijn. Maak de boschampignon proper en bak ze af in hete pan. Maak de knolselder proper en kook gaar in water. Mix het geheel tot een gladde massa breng opsmaak met boter en kruiding. Verwarm de veenbessen op en voeg er een beetje suiker aan toe.

Dresseer de gekarameliseerde witloof in een ronde op een bord snij de fazant in dunne schijfjes en leg er de fazant op. Breng de saus op de fazant en een quenelle knolselderpuree er op. Doe enkele veenbessen op het einde van de quenelle. Leg de boschampignons rond het bord. Garneer eventueel met een blad ruccola.

Met de boutjes kan je eventueel op het einde nog een slaatje maken en apart serveren.

Een recept van David Bertolozzi, chef van restaurant Berto.

Kruid de fazant en zorg er voor dat hij in de oven kan braden probeer de fazant zoveel mogelijk met boter te overgieten in het bakproces. Fileer de fazant en hou alles warm bij. Maak van de karkassen een jus voor de saus. Snij de grondwitloof grof en bak ze af in boter bestrooi met suiker en zorg er voor dat je een gekarameliseerd effect hebt je kan eventueel blussen met een frambozenazijn. Maak de boschampignon proper en bak ze af in hete pan. Maak de knolselder proper en kook gaar in water. Mix het geheel tot een gladde massa breng opsmaak met boter en kruiding. Verwarm de veenbessen op en voeg er een beetje suiker aan toe. Dresseer de gekarameliseerde witloof in een ronde op een bord snij de fazant in dunne schijfjes en leg er de fazant op. Breng de saus op de fazant en een quenelle knolselderpuree er op. Doe enkele veenbessen op het einde van de quenelle. Leg de boschampignons rond het bord. Garneer eventueel met een blad ruccola. Met de boutjes kan je eventueel op het einde nog een slaatje maken en apart serveren. Een recept van David Bertolozzi, chef van restaurant Berto.