Gegrilde zoete aardappels met champignons

p76-77 gegrilde pompoen met srirachi.jpg

Goed nieuws: gegrilde zoete aardappels hoeven niet zo lang op de barbecue als gewone aardappels.

Voor 4 porties
  • 4 zoete aardappels
  • 150 g kleine champignons
  • 4 lente-uitjes
  • eventueel 1 tl sumak
  • 200 g zure room
  • zout en peper
Bereiding
  1. Gril de zoete aardappels rondom op directe warmte afgewisseld met indirecte warmte in 30-35 minuten (ca. 200 °C). Test met een prikker of ze echt zacht zijn.
  2. Halveer de champignons. Snijd de lente-ui in ringetjes. Bak de aardappels en de helft van de champignons en de helft van de ui in boter in een pan boven directe warmte gedurende 5 à 10 minuten. Roer af en toe en voeg zout en peper toe en eventueel wat sumak.
  3. Serveer de aardappels heel, zoals gepofte aardappels, of in halfjes met de gebakken paddenstoelen, zure room en de rest van de ui.

Tip: meng gebakken boerenkool met blauwe kaas en een klein beetje roomkaas tot een smeuïge dip als alternatief voor de champignons.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitgeverij Becht.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content