Gegrilde tarbot met bloemkool
Een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d’Amis in Kortrijk.
Een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d’Amis in Kortrijk.
400 g tarbotfilet
2 el olijfolie
1 bloemkool
1 dl room
4 el verse bearnaisesaus
Bereiding
1. Gril de tarbotfilet kort in een gloeiendhete grillpan, gaar daarna kort verder in een oven van 160 °C met wat olijfolie en grof zout.
2. Snijd bloemkoolroosjes uit de bloemkool en rooster ze kort in een droge pan tot er een mooi zwartwitpatroon ontstaat. Smaak af met wat olijfolie en grof zout.
3. Snijd fijne plakjes bloemkool en leg op ijswater. Blancheer de rest van de bloemkool gedurende 3 minuten, giet af en gaar verder met room. Blender tot een gladde puree.
4. Leg een stukje gegrilde tarbot centraal in het bord, schik daarnaast de verschillende bereidingen van bloemkool.
Werk af met vers geklopte bearnaise.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier