Voor 4:
4 met spek omwikkelde geitenkaasjes
3 dl water
1 kaneelstok
2 takjes munt
300 g rietsuiker
700 g rabarberstelen
Doe het water in een pannetje en breng aan de kook met de kaneelstok, de munt en de rietsuiker. Laat 5 minuten doorkoken en voeg dan 300 g in stukjes gesneden rabarber toe. Laat op een laag pitje sudderen tot je een mooi dik sausje bekomt.
De rest van de rabarberstengels dompel je 1 minuut onder in kokend water. Laat onmiddellijk schrikken in ijskoud water om verder garen te voorkomen.
Wrijf de geitenkaasjes in met grillolie en bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden. Leg de rabarberstengels in een grillklem en bestrijk ook die met wat grillolie en kruid ze met Provençaalse kruiden, barbecue- of aardappelkruiden.
Gril de kaasjes 5 minuten op een matige grillstand en leg na een minuutje de rabarber erbij. Vergeet de vuurkruiden niet. Dien op met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier