Gegrilde kipsaté met pindasaus

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g kipfilet
  • 200 g rode currypasta
  • 3 blikken kokosmelk van elke 250 ml
  • 200 g gemalen citroengras
  • 2 soeplepels grof gehakte en gebakken ongezouten pinda’s
  • 1 soeplepel knoflook
  • 2 soeplepels vissaus
  • 2 soeplepels sojaolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de kippenfilet in plakjes. Maak de marinade met de gemalen citroengras. Voeg er g0 g rode currypasta, een halve blik kokosmelk, de vissaus, peper en zout en suiker aan toe. Laat de kip hierin een half uurtje marineren.
  2. Verhit voor de pindasaus, olie in de wok, en bak hierin de look goudgeel. Bak de rode curry en de pinda’s mee en roer voortdurend om. Blus met de rest van de kokosmelk. Breng op smaak met vissaus, suiker, peper en zout.
  3. Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken. Rijg het vlees aan saté-stokjes en bak of grill ze bruin. Serveer de kipsaté met de pindasaus erbovenop. Geef er een slaatje of groentjes bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content