Gegrilde eendenborst met vadouvan en gestoofde groene selderij
16-05-2012, 16:12
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:48
Voor 4:
Voor 4:
3 stengels groene selderij
boter
2 dl kippenbouillon
2 el vadouvan (Indische specerij op basis van gedroogde en gefermenteerde ui)
peper en zout
4 eendenborsten
eventueel aardappelpuree
Snij de selderij in stukken van 1 cm en stoof ze gaar in boter met de bouillon. Voeg de vadouvan toe, kruid met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen een klont boter toe. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak.
Gril ze nadien gedurende 2 min. langs elke kant in een zeer hete grillpan en snij het vlees in plakken. Serveer met de selderij en de saus. Geef er eventueel met boter en room opgewerkte aardappelpuree bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier