Gegrilde eendenborst met gebakken lente-ui en gember-appelsaus

2465083

Voor 4:

Gegrilde eendenborst met gebakken lente-ui en gember-appelsaus

Voor 4:

4 eendenborsten (bij voorkeur klein en vast van structuur)

4 el donkerbruine cassonadesuiker

5 el sojasaus

12 stuks lente-ui

Voor de saus:

1 grannysmithappel

1 stuk verse gember van 2 cm dik

3 knoflooktenen

3 el rijstwijnazijn

3 el sojasaus

1 dl olijfolie

peper en zout

2 el fijngehakte verse korianderblaadjes

Snij het vet van de eendenborsten kruisgewijs in en leg ze met de vetkant naar onderen in een grote pan. Laat afgedekt 5 min. op hoog vuur bakken; er komt veel vet vrij. Draai om en laat nog 5 min. bakken op iets lager vuur.

Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten. Meng cassonadesuiker met sojasaus, lepel over de vetkant van het vlees. Laat de overtollige suiker afdruipen. Zet het vlees 5 min. onder een hete grill.

Haal nadien uit de oven en zet onder aluminiumfolie. Rasp voor de saus de appel, gember en knoflook. Voeg rijstwijnazijn en sojasaus toe, bind al kloppend met olijfolie. Kruid met peper en zout en werk af met fijngehakte koriander. Bak de lente-ui licht in olijfolie en serveer met het in plakken gesneden vlees en de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content