Gegrilde asperges met gedroogde ham

© Getty

Steek alvast de barbecue aan voor deze heerlijke combinatie van ham en asperges recht van de gril.

Voor 4 personen
  • 1 bussel mooie Mechelse asperges, geschild en geblancheerd
  • 1 bussel groene asperges, geschild en geblancheerd
  • 16 plakken Belgische gedroogde ham
  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 50 g gehakte peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel geblancheerde citroenschilletjes in julienne gesneden
  • 0,5 dl maïsolie
  • peper en zout
  • gemalen muskaatnoot
Bereiding
  1. Strijk de asperges in met olie en grill ze even boven gloeiende kolen. Leg ze daarna in de barbecue om verder te garen.
  2. Breek de eieren in een beboterd potje en gaar ze ook in de barbecue. Plet ze regelmatig met een vork zodat er eikruimeltjes ontstaan.
  3. Doe bij die kruimeltjes (die ondertussen een sublieme, lichte rooksmaak hebben) de boter, het citroensap, de geblancheerde citroenschilletjes, de peterselie, peper, muskaatnoot en zout.
  4. Schik de ham op borden en leg er de warme asperges op. Lepel er de eibereiding bij en versier met takjes tuinkruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content