Steek alvast de barbecue aan voor deze heerlijke combinatie van ham en asperges recht van de gril.
Voor 4 personen
- 1 bussel mooie Mechelse asperges, geschild en geblancheerd
- 1 bussel groene asperges, geschild en geblancheerd
- 16 plakken Belgische gedroogde ham
- 4 eieren
- 200 g boter
- 50 g gehakte peterselie
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel geblancheerde citroenschilletjes in julienne gesneden
- 0,5 dl maïsolie
- peper en zout
- gemalen muskaatnoot
Bereiding
- Strijk de asperges in met olie en grill ze even boven gloeiende kolen. Leg ze daarna in de barbecue om verder te garen.
- Breek de eieren in een beboterd potje en gaar ze ook in de barbecue. Plet ze regelmatig met een vork zodat er eikruimeltjes ontstaan.
- Doe bij die kruimeltjes (die ondertussen een sublieme, lichte rooksmaak hebben) de boter, het citroensap, de geblancheerde citroenschilletjes, de peterselie, peper, muskaatnoot en zout.
- Schik de ham op borden en leg er de warme asperges op. Lepel er de eibereiding bij en versier met takjes tuinkruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier