Gegrilde ananas, gemarineerd in bruine rum en muntblaadjes
Dit is het perfecte dessert om te bereiden boven het uitdovende barbecuevuur.
Dit is het perfecte dessert om te bereiden boven het uitdovende barbecuevuur.
Voor 4 personen
1 verse ananas, geschild en in schijven van ±1 cm
0,5 dl rum
verse munt
5 el rietsuiker
150 g chocolade
vanille-ijs
muntsuiker
Bereiding
1. Marineer de ananasschijven, liefst op voorhand, in rum met de helft van de rietsuiker en munt.
2. Rooster de schijven een zevental minuten langs beide zijden, liefst boven een uitdovende barbecue, om uitdrogen te vermijden.
3. Warm de rest van de marinade op en smelt de chocolade in de marinade.
4. Stamp de rest van de munt en de suiker fijn in een vijzel. Leg de ananas op vier borden, breng in het midden een bolletje vanille-ijs aan, versier met streepjes chocoladesaus en bestrooi met de muntsuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier