Gegratineerde sinaasappel met sabayon en granaatappel
Voor 4: 4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina) 1 granaatappel eventueel poedersuiker Voor de sabayon: 4 eierdooiers 100 g suiker 2 dl droge witte wijn een scheut sinaasappellikeur
Voor 4:
4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina)
1 granaatappel
eventueel poedersuiker
Voor de sabayon:
4 eierdooiers
100 g suiker
2 dl droge witte wijn
een scheut sinaasappellikeur
Schil en snij de sinaasappel ‘a vif’. Zorg ervoor dat de partjes geen pitten bevatten. Schik de partjes in een rozet in diepe borden.
Breek de granaatappel open en duw de pitten eruit. Verdeel de granaatappelpitten over de borden.
Maak de sabayon. Doe alle ingrediënten in een pan en klop au bain-marie of op zeer laag vuur op tot gebonden schuim. Lepel de sabayon over de sinaasappelpartjes, tot deze net niet onder staan. Gratineer de borden onmiddellijk onder een hete grill. Serveer meteen, werk eventueel af met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier