Voor 4:

2 kleine appels, 3 sjalotten, 12 holle oesters nr. 4, 1 el olijfolie, 2 tl kerrie, 25 cl room, 30 g geraspte gruyère

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor.

Schil de appels en snij in vieren. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Maak de oesters open en giet het oestervocht weg.

Fruit de sjalotten glazig in een braadpan met de olijfolie. Zet het vuur lager, voeg de appelblokjes en de kerrie toe. Laat 5 minuten stoven; de appel moet krokant blijven. Giet er de room bij, meng door elkaar en haalde pan van het vuur.

Verdeel 1 eetlepel appelcrème over elke oester. Strooi er de geraspte gruyère over en zet de oesters enkele minuten onder de grill tot ze mooi gegratineerd zijn. Spreid een bedje grof zout uit op elk bord en schik er de gegratineerde oesters op. Serveer meteen.

Voor 4:2 kleine appels, 3 sjalotten, 12 holle oesters nr. 4, 1 el olijfolie, 2 tl kerrie, 25 cl room, 30 g geraspte gruyèreBereidingswijze:Verwarm de ovengrill voor. Schil de appels en snij in vieren. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Maak de oesters open en giet het oestervocht weg. Fruit de sjalotten glazig in een braadpan met de olijfolie. Zet het vuur lager, voeg de appelblokjes en de kerrie toe. Laat 5 minuten stoven; de appel moet krokant blijven. Giet er de room bij, meng door elkaar en haalde pan van het vuur. Verdeel 1 eetlepel appelcrème over elke oester. Strooi er de geraspte gruyère over en zet de oesters enkele minuten onder de grill tot ze mooi gegratineerd zijn. Spreid een bedje grof zout uit op elk bord en schik er de gegratineerde oesters op. Serveer meteen.