Gegratineerd witloof

Gegratineerd witloof

Voor 4 personen
  • 8 witloofstronkjes
  • 2 dl niet-gesuikerde gecondenseerde melk
  • 20 g parmezaankaas
  • 2 eieren
  • 1 el arachideolie
  • 2 kl suiker
  • peper en zout
  • 12 dunne plakjes bresaola
Bereiding
  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de witloofstronkjes en snij de basis in met een scherp mes. Verwarm de olie in een grote pan op een heet vuur, leg er de witloofstronkjes in en laat ze in ±5 minuten aan alle kanten goudbruin bakken.
  2. Bestrooi ze dan met de suiker en laat ze ±8 minuten verder garen. Draai ze geregeld zodat ze helemaal karameliseren.
  3. Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. Giet de melk in een kom, voeg er 1 dl water en de twee eierdooiers bij, breng op smaak met peper en zout en meng. Klop de eiwitten tot sneeuw en roer ze voorzichtig door het eierdooiermengsel.
  4. Schik de witloofstronkjes in een gratineerschotel en voeg er het eiermengsel bij. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven (210°C) tot de bovenkant goudbruin is. Versier het gegratineerd witloof vlak vóór het opdienen met de plakjes bresaola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content