Gefrituurde scampi’s
08-12-2015, 14:25
Bijgewerkt op: 19-05-2024, 15:02
Kataifi is een vermicelliachtig deeg dat in de Griekse keuken gewoonlijk gebruikt wordt om gebak te bereiden. Maak er deze gefrituurde scampi’s mee!
Voor 4 personen
- 20 scampi’s, gepeld maar met het staartje
- snuifje chilipoeder
- 2 el citroensap
- 2 eiwitten
- 150 g kataifideeg
- frituurolie om te bakken
Bereiding
- Spoel de scampi’s en dep droog. Kruid met chilipoeder en zout. Besprenkel met het citroensap.
- Klop de eiwitten los en wentel er de scampi’s in.
- Wikkel de scampi’s in repen kataifideeg.
- Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de scampi’s in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat de gefrituurde scampi’s uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier