Gefrituurde scampi’s

Gefrituurde scampi’s

Kataifi is een vermicelliachtig deeg dat in de Griekse keuken gewoonlijk gebruikt wordt om gebak te bereiden. Maak er deze gefrituurde scampi’s mee!

Voor 4 personen
  • 20 scampi’s, gepeld maar met het staartje
  • snuifje chilipoeder
  • 2 el citroensap
  • 2 eiwitten
  • 150 g kataifideeg
  • frituurolie om te bakken
Bereiding
  1. Spoel de scampi’s en dep droog. Kruid met chilipoeder en zout. Besprenkel met het citroensap.
  2. Klop de eiwitten los en wentel er de scampi’s in.
  3. Wikkel de scampi’s in repen kataifideeg.
  4. Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de scampi’s in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat de gefrituurde scampi’s uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content