Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème

6c451185d40ca473d004619a7711ca8a

Verleid je gasten met een kommetje bloemkoolcrème en een spiesje met twee gefrituurde oesters. Een lekker hapje.

Verleid je gasten met een kommetje bloemkoolcrème en een spiesje met twee gefrituurde oesters. Een lekker hapje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 oesters
  • 1/2 bloemkool
  • 2 dl room
  • 50 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • frituurolie om te bakken

Bereiding

1. Maak de oesters open en gooi het oestervocht weg. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Was de bloemkool, verdeel in roosjes en kook 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en mix de bloemkoolroosjes fijn met de room en vier oesters. Kruid met peper en, indien nodig, zout.

2. Doe het boekweitmeel, de losgeklopte eieren en het paneermeel in drie verschillende kommetjes. Verhit de frituurolie. Wentel de resterende acht oesters achtereenvolgens in het boekweitmeel, de eieren en het paneermeel. Herhaal deze handeling.

3. Frituur de oesters goudbruin in de hete olie. Rijg de oesters per twee aan houten spiesjes. Serveer de zilte bloemkoolcrème in kommetjes of glaasjes en werk af met de oesterspiesjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content