Ga even retro en serveer een gefrituurde haring met zelfgemaakte saus en een stuk getoast brood.
Voor 4 personen
4 haringen
peper en zout
Frituurbeslag:
100 g bloem
1 ei
1,5 dl bier
Tartaarsaus:
8 olijven
1 el kappertjes
1 el vocht van kappertjes
2 el mayonaise
scheutje room
wat suiker
Gemengde salade:
2 rode uien
100 g gemengde jonge sla
vinaigrette van 2/3 olijfolie en 1/3 zachte azijn
Bereiding
1. Bereid de tartaarsaus. Hak de olijven fijn en meng met de kappertjes, het vocht van kappertjes, mayonaise, room en een weinig suiker.
2. Bereid de salade. Snijd de ui in ringen en blancheer 1 min. in kokend water. Spoel de ringen koud en meng met sla, de vinaigrette, peper en een weinig zout.
3. Bereid een glad beslag van het bier, de bloem, het ei en een snuif zout. Snijd de haringen in de lengte doormidden en verwijder kop en graat. Haal de helften door het beslag en frituur de vis in olie van 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk op een bord met tartaarsaus van olijven, salade en repen getoast brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier