Gebakken wortelgroenten met mierikswortelsaus
voor 4 personen
voor 4 personen
2 bosjes zorgvuldig schoongemaakte bieten
400g ongeschilde en doormidden gesneden krieltjes
1 bosje kleine geschilde rapen met groen of twee grote rapen
in plakjes van 1 cm
1 bosje schoongemaakte en geschraapte wortelen
12 sjalotten, olijfolie
1 knoflookknol in losse teentjes
Mierikswortelsaus:
1 fijngesneden knoflookteentje
1 eetlepel
mierikswortel uit blik
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels rodewijnazijn
5 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 190°C.
Voor de saus: doe mierikswortel, mosterd en knoflook samen in een kom en meng er de azijn en de olie door, zoals bij de bereiding van mayonaise. Bestrooi met peper en zout.
Wikkel de bieten in aluminiumfolie. Leg de rest van de groenten in een ovenschotel, schenk er de olijfolie over en schud dooreen. Leg de bieten in een hoek van de ovenschotel en zet 1 uur in de oven.
Haal de bieten uit het folie en schil ze. Snij doormidden en meng met de andere groenten. Dien heet op met de saus en knapperig brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier