Gebakken varkenskotelet en spek met polenta en groene olijven
Voor 4:
Voor 4:
5 dl water
olijfolie
zout
100 g polenta
30 g boter
40 g mascarpone
60 g geraspte parmezaan
peper
4 varkenskoteletten
boter
4 takjes rozemarijn
75 g spekrepen
4 el groene olijven (eventueel gemarineerd, zoals in het hapjesrecept)
enkele topjes verse rozemarijn
schilfers van parmezaan
Breng het water voor de polenta aan de kook, voeg een scheut olijfolie en een snuif zout toe. Strooi er de polenta in en roer goed om, eerst met een vork en later, als de polenta dikker wordt, met een garde. Laat 45 min. afgedekt op zacht vuur pruttelen. Roer er de boter, mascarpone en de parmezaan door. Kruid licht met peper en zout.
Bak de varkenskoteletten in boter met wat rozemarijn en de repen spek. Kruid met peper en zout.
Serveer het vlees met de polenta en groene olijven. Werk af met een scheut olijfolie, verse rozemarijn en parmezaanschilfers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier