Voor 4:

3 hardgekookte eierdooiers

1 grote ui

3 el fijngehakt bieslook

3,5 dl mayonaise

peper en zout

200 g zeekraal

4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk

boter

Bereidingswijze:

Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus.

Tip: vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld. Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel, dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.

Voor 4: 3 hardgekookte eierdooiers1 grote ui3 el fijngehakt bieslook3,5 dl mayonaisepeper en zout200 g zeekraal4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elkboterBereidingswijze:Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus.Tip: vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld. Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel, dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.