Gebakken soft-shell krab op een koude pasta met een madrascurryolie en courgettebloem
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 1 persoon
- 1 courgettebloem
- 100 g pasta
- kruidenkaas (type Boursin)
- soft-shell krab
- tempurabloem
- madrascurryolie
- handvol erwtjes
- 1 tomaat
- 2 roosjes broccoli
- 2 stengels pijpajuin
- enkele takjes dragon
- peper en zout
Bereiding
- De tomaat ontvellen en het vast vruchtvlees in kubusjes snijden. De erwtjes en roosjes broccoli beetgaar koken.
- De dragon en pijpajuin fijn snijden.
- De pasta al dente koken, afkoelen onder koud stromend water en rijkelijk overgieten met de madrascurryolie.
- Onder de pasta de erwtjes, stukjes tomaat en broccoliroosjes mengen met de fijngesneden dragon en pijpajuin.
- De ontdooide soft-shell krab goed droogdeppen en wentelen in de bloem. De overtollige bloem afschudden en bakken in hete olijfolie.
- De met kruidenkaas opgevulde courgettebloem in tempuradeeg bakken.
- Op het bord een torentje maken met de pasta en de soft-shell krab met daarbovenop de gebakken courgettebloem.
Recept: Luc Van Innis – Oesterbar
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier