Gebakken rog met aardappelsalade, linzenvinaigrette en krokant spek
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 500 g vastkokende aardappelen
- 4 el citroenolie
- 8 lente-uien
- 2 el kappers
- 200 g rodebietenblokjes
- 1 appel
- 4 sneden gerookt spek
- 4 roggenvleugels van 175 g
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Vinaigrette
- 25 g Puy-linzen
- 2 takjes citroentijm
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 tl bouillonpoeder
- 50 g boter
- 1 citroen
Bereiding
- Kook de linzen voor de vinaigrette met de citroentijm, knoflook, sjalot en bouillonpoeder. Verhit de boter op een matig vuur tot ze bruin wordt.
- Laat de linzen uitlekken, verwijder de kruiden en meng met de boter en geraspte citroenschil. Pers 1/2 citroen en voeg het sap toe. Kruid met peper en zout.
- Snij de aardappelen in blokjes en kook ze gaar. Meng het sap van de resterende 1/2 citroen met de citroenolie, kruid met peper en zout. Laat de aardappelen uitlekken en meng met de vinaigrette.
- Hak de lente-uien fijn en voeg met de kappers en rode biet toe aan de salade. Snij de appel in blokjes en meng met de salade.
- Bak het spek. Bak de rog in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
- Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg er de rog bij en werk af met de vinaigrette en het spek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier