Gebakken rog met bloemkool, hazelnootboter en tomatensiroop
Voor 4:
Voor 4:
1 kleine bloemkool
4 roggenvleugels van 200 g
boter
4 el kleine kappers
Aardappelpuree
Voor de tomatensiroop:
500 g tomaten
1 dl witte wijn
het sap van 1 citroen
10 gram poedersuiker
zout
8 g maïszetmeel
Mix voor de tomatensiroop de tomaten fijn. Breng ze met de wijn, het citroensap, de suiker en een snuif zout aan de kook en bind met maïszetmeel. Laat 20 min. zacht sudderen, giet door een zeef en laat afkoelen.
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Bak de roggenvleugels gaar in ruim boter, haal nadien uit de pan en laat de boter bruin worden. Blus met de kappers en hun vocht, voeg nog een klont boter toe. Wentel de bloemkool door de saus en serveer bij de vis. Werk af met de tomatensiroop en serveer met aardappelpuree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier