Gebakken pladijsfilet en aardappelen met groene boontjes
Hét recept voor wie op zoek is naar een gemakkelijk, snel, gezond en lekker avondmaal.
Voor 4 personen
- 500 g boontje
- boter
- peper en zout
- 1,5 kg aardappelen
- 4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elk
- een scheut citroensap
- 4 lente-uien
- 4 el mayonaise
Bereiding
1. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Warm de boontjes vlak voor het opdienen op in boter en kruid met peper en zout.
2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en kook ze beetgaar. Laat nadien drogen op het vuur en bak de aardappelen dan krokant in boter. Kruid met peper en zout.
3. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en citroensap.
4. Serveer de gebakken pladijsfilets met de boontjes en aardappelen. Werk af met de in ringen gesneden lente-uien en de mayonaise.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier