Gebakken kabeljauw met gevulde champignons, duxelles en champignonroomsaus
Voor 4:
Voor 4:
boter
4 stukken kabeljauwfilets van 125 g elk
peper en zout
verse peterselie
aardappelen naar keuze
Voor de gevulde champignons:
20 middelgrote witte champignons
2 el fijngehakte verse peterselie
4 el vers broodkruim
1 fijngesneden sjalot
2 plakken fijngesneden gedroogde ham
peper en zout
Voor de roomsaus:
100 g witte champignons
3 dl room
peper en zout
Voor de duxelles:
150 g witte champignons
boter
2 fijngehakte knoflooktenen
peper en zout
scheut citroensap
Voor de gevulde champignons: hol de champignons uit met een theelepel. Snij het champignonvlees fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Vul de champignons ermee op tot mooi boven de rand. Lepel er gesmolten boter over en bak 15 min. in een oven van 200°C.
Voor de roomsaus: snij de champignons in fijne plakken en doe in een pan. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat 10 min. goed doorkoken.
Snij voor de duxelles de champignons in kleine dobbelstenen en fruit ze in boter, samen met de knoflook, peper, zout en citroensap.
Bak de kabeljauw net gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de duxelles (onder de vis), de gevulde champignons en de roomsaus. Werk af met peterselie. Serveer met aardappelen.
1 uur
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier