Gebakken eendenborst met broccoligehakt, champignons en geplette aardappel
Voor 4:
Voor 4:
1 broccoli
olijfolie
peper en zout
200 g aardappelen
zeezout
200 g champignons
boter
1 fijngehakte lente-ui
4 eendenborsten
Voor de saus:
1 fijngehakte sjalot
1 dl droge witte wijn
3 dl bruine fond
Verdeel de broccoli in roosjes, kook beetgaar. Laat uitlekken, hak grof. Bak ze vlak voor het opdienen in olijfolie, kruid bij. Kook de aardappelen in de schil beetgaar. Pel en plet fijn met een vork. Kruid met peper en zeezout en werk op met een scheut olijfolie.
Maak de champignons schoon, bak kort op hoog vuur in boter. Meng de lente-ui eronder en kruid bij. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak.
Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid bij. Snij het vlees in plakken en schik het op vier warme borden, samen met een lepel aardappelpuree, broccoligehakt en champignons. Lepel de saus er rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier