Gebakken buikspek met spruiten en rode biet

Een oer-Vlaamse maaltijd met buikspek en spruiten. Serveer dit gerecht met gekookte rode biet en krielaardappelen.

Voor 4 personen
  • 200 g boter
  • 1/3 bos peterselie
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1,2 kg spruiten
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • eventueel nootmuskaat
  • 4 grote sneden buikspek
  • 2 kleine gekookte rode bieten
  • gebakken krielaardappelen
Bereiding
  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak peterselie fijn en meng met een vork onder de boter, samen met citroensap, peper en zout tot een gelijkmatig mengsel. Laat opstijven in de ijskast.
  2. Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met het natriumbicarbonaat. Giet af, laat goed uitlekken en stoof ze in de hofmeesterboter. Kruid eventueel met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak de grote speksneden krokant in boter. Kruid het buikspek met peper en zout en serveer met de spruiten, gekookte rode biet in stukken en gebakken krielaardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content