Gebakken ananas met huisgemaakte peperkoek en kokosijs
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
ananas
75g bruine suiker
30g boter
1 dl Grand Marnier
vanille stokje
steranijs
kaneelstokje
Sorbet van kokos400g kokosmelk
80 g geraspte kokos
50g suiker
Peperkoek
150g room
300g honing
50g abrikozenjam
125g roggebloem
125g boerenbloem
10 g bakpoeder
5 gr 4 epices (kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel)
Schil en snij de ananas in 4 stukken. Maak een karamel met 75g bruine suiker en 30g boter. Voeg de ananas toe en deglaceer met 1 dl Grand Marnier. Voeg vanille stokje, steranijs en kaneelstokje toe.
Laat de ananas 10 minuten garen in een oven van 180°c. Oversaus regelmatig en laat inkoken tot een stroperige siroop.
Sorbet van kokos: 400g kokosmelk, 80 g geraspte kokos, 50g suiker
Voor peperkoek :150g room, 300g honing, 50g abrikozenjam, 125g roggebloem, 125g boerenbloem, 10 g bakpoeder, 5 gr 4 epices(kaneel, koriander,nootmuskaat, kruidnagel). Alles mengen en bakken 35 minuten op 160°c
Snij een stukje peperkoek, leg de ananas erop en dresseer het kokosijs ernaast.
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier