Voor vier personen
- 6 flinke vleestomaten
- 1/2 groene en 1/2 rode paprika
- 1 komkommer
- teentje knoflook, geperst
- 1 ui
- 4 dunne sneden brood
- 4 eierdooiers
- sap van 1 citroen
- 1 dl olijfolie
- peper
- zout
Afwerking
- 4 mooie tomaten
- 120 g grijze garnalen
- 1 sneetje brood
- 4 plukjes dille
Bereiding
- Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en verwijder de schil. Snij de tomaten voor de soep in vieren en leg de stukken in een kom.
- Snij drie vierde van de rode en groene paprika en de komkommer in reepjes en bewaar de rest voor de garnering. Snij de ui in plakjes. Voeg paprika, komkommer en ui bij de tomaten en kruid met peper, zout en knoflook.
- Besprenkel de groenten met citroensap en bedek met sneden brood. Laat 5 tot 6 uur trekken op een koele plaats en mix alles tot een soep. Voeg eierdooiers en olijfolie toe en klop de soep op tot een luchtige massa.
- Hol de tomaten voor de afwerking uit en vul ze met garnalen. Snij de overgebleven komkommer en paprika in blokjes.
- Snij het brood in blokjes en bak goudbruin in olijfolie. Verdeel de gekoelde soep over koude borden. Zet de gevulde tomaten in het midden. Strooi de groenteblokjes en broodkorstjes rond de tomaten en versier elke tomaat met een takje dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier