Garnaalkroketten

garnaalkroketten
© Getty

Met weinig ingrediënten maak je makkelijk zelf krokante, smeuïge garnaalkroketten. Gebruik verse ongepelde garnalen voor het beste resultaat.

Voor 4 personen

  • 300 g ongepelde grijze garnalen
  • 4 dl court-bouillon
  • peper en zout
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el boter
  • 4,5 el bloem
  • 6 dl volle melk
  • 75 g geraspte gruyère
  • nootmuskaat
  • 1 losgeklopt eiwit
  • paneermeel
  • peterselie
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Pel de garnalen en maak een coulis met de pantsers. Kook hiervoor de pantsers in court-bouillon tot de gewenste smaak. Giet door een zeef, kruid met peper en zout en bind met maïszetmeel tot een dikke saus.
  2. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder tot de roux korrelig wordt en loslaat van de pan. Giet er de melk bij en laat onder voortdurend roeren indikken. Roer er de kaas onder als de saus goed is ingedikt. Voeg de garnalen en de gebonden garnalencoulis toe aan de kaassaus en laat nog enkele seconden inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Strijk het mengsel uit op een met huishoudfolie beklede bakplaat en laat een dag afkoelen in de koelkast. Rol er nadien kroketten van en paneer deze eenmaal in losgeklopt eiwit en paneermeel. Bak de garnaalkroketten krokant in hete frituurolie en serveer met gefrituurde peterselie en citroenpartjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content