Galette met appel, frambozen en munt

Galette met appel, frambozen en munt
Voor 2 galettes
  • 200 g appelschijfjes (type Golden Delicious)
  • 200 g frambozen
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
  • enkele takjes verse munt
Deeg
  • 315 g bloem
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 225 g koude boter
  • 120 ml ijskoud water
Amandelvulling
  • 30 g amandelschilfers
  • 1,5 theelepel bloem
  • 3 eetlepels vanillesuiker
  • 15 g zachte boter
  • 1/4 theelepel amandelextract
  • 1 eiwit
Bereiding
  1. Maak het deeg. Zeef de bloem en meng ze met de suiker en het zout. Kneed er met je handen de koude boter en het koude water door tot een kruimelig deeg. Rol het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Doe de amandelschilfers met de bloem in de blender en voeg de vanillesuiker, de zachte boter, het amandelextract en het eiwit toe. Mix tot een stevige vulling.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en laat het even rusten. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op de bakplaat.
  5. Verdeel de amandelvulling over het deeg, maar laat 5 cm vrij aan de rand. Schik de appels en de frambozen op de amandelvulling.? Vouw de randen van het deeg naar binnen.
  6. Klop de eierdooier los met een beetje water en strijk er de randen mee in.? Strooi de rietsuiker over de randen.
  7. Bak de galette 30 tot 40 minuten, haal uit de oven, werk af met een blaadje munt en dien warm op.

Uit: Het Grote Appelboek – Els Debremaeker (M Books).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content