Ingrediënten

2 smalle, lange aubergines (250 g)

Yangnyeomjang (*)

Sesamzaadjes

(*) Ingrediënten voor de yangnyeomjang (sojadipsaus)

4 el sojasaus

4 el water

1 steel lente-ui (fijngehakt)

1 tl gochugaru

1 el sesamolie

2 el gekneusde sesamzaadjes

Optioneel

1/2 el verse chili (fijngehakt)

1/2 el gepureerde knoflook

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten van de sojadipsaus.

Top het uiteinde van de aubergines en snijd het vruchtvlees in dikke ringen van 4 centimeter. Maak een kruis in de cirkels, tot 2,5 centimeter diep. Stoom de aubergines in enkele minuten beetgaar en laat even afkoelen. Doop de kant met de kruisjes in de saus, draai ze weer om en schik ze op een schaal. Garneer met sesamzaadjes.

TIP: Door de aubergines te stomen, is de smaak heel natuurlijk en puur, maar ze smaken even lekker als je ze grilt in plaats van stoomt.

Ingrediënten2 smalle, lange aubergines (250 g)Yangnyeomjang (*)Sesamzaadjes(*) Ingrediënten voor de yangnyeomjang (sojadipsaus)4 el sojasaus4 el water1 steel lente-ui (fijngehakt)1 tl gochugaru1 el sesamolie2 el gekneusde sesamzaadjesOptioneel1/2 el verse chili (fijngehakt)1/2 el gepureerde knoflookBereidingswijzeMeng alle ingrediënten van de sojadipsaus.Top het uiteinde van de aubergines en snijd het vruchtvlees in dikke ringen van 4 centimeter. Maak een kruis in de cirkels, tot 2,5 centimeter diep. Stoom de aubergines in enkele minuten beetgaar en laat even afkoelen. Doop de kant met de kruisjes in de saus, draai ze weer om en schik ze op een schaal. Garneer met sesamzaadjes.TIP: Door de aubergines te stomen, is de smaak heel natuurlijk en puur, maar ze smaken even lekker als je ze grilt in plaats van stoomt.