Voor 8 personen
- 1 bundel jonge wortelen
- 1 bosje koriander
- 12 eieren
- 2,5 dl room
- 25 g geraspte parmezaankaas
- 150 g manouri (Griekse schapenkaas, mag vervangen worden door jonge geitenkaas)
- preischeuten, voor de afwerking
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en rasp fijn. Hak de koriander fijn. Klop de eieren los met de room. Meng met de wortelen, koriander en parmezaan. Kruid royaal met peper en zout.
- Verkruimel de manouri en schep twee derde ervan door het eiermengsel. Giet in een siliconenvorm van 30 cm diameter en strooi er de rest van de manouri over.
- Bak 35 à 45 minuten in de oven tot de frittata stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm en snij in porties. Werk af met scheuten en serveer op kamertemperatuur.