Frittata met jonge wortelen, koriander en manouri

Frittata met jonge wortelen, koriander en manouri
Voor 8 personen
  • 1 bundel jonge wortelen
  • 1 bosje koriander
  • 12 eieren
  • 2,5 dl room
  • 25 g geraspte parmezaankaas
  • 150 g manouri (Griekse schapenkaas, mag vervangen worden door jonge geitenkaas)
  • preischeuten, voor de afwerking
  • zwarte peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en rasp fijn. Hak de koriander fijn. Klop de eieren los met de room. Meng met de wortelen, koriander en parmezaan. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Verkruimel de manouri en schep twee derde ervan door het eiermengsel. Giet in een siliconenvorm van 30 cm diameter en strooi er de rest van de manouri over.
  3. Bak 35 à 45 minuten in de oven tot de frittata stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm en snij in porties. Werk af met scheuten en serveer op kamertemperatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content