Fritelle di melanzane
09-06-2011, 17:28
Bijgewerkt op: 28-08-2023, 15:51
Tip: de kwaliteit van de kleur van de fritelle di melanzane – ofte: auberginefritters – hangt uiteraard af van de versheid van de olie.
Ingrediënten
- 2 à 3 aubergines (afhankelijk van de grootte)
- extra vergine olijfolie
Voor het deeg
- 3 eieren
- 300 g bloem
- 60 g kaas (pecorino of grana padano)
- zout
- enkele fijngehakte blaadjes basilicum en peterselie
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- een beetje water
Bereiding
- De aubergines in schijven van ongeveer 1 cm dik snijden en ongeveer 15 minuten koken in zout water.
- Laten uitlekken, goed drukken zodat alle vocht eruit is. Ze met een vork tot moes pletten.
- Het deeg bereiden en de auberginepuree eronder mengen. Dit mengsel kan in de koelkast blijven staan tot net voor het frituren.
- De olie in een pan verwarmen. Met behulp van een eetlepel kleine porties van de bereiding in de warme olie leggen en lichtjes platdrukken.
- Halverwege de baktijd omdraaien en uit de olie nemen zodra de fritelle goudgeel gebakken zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier