Frisse salade met sardines en makreel in krokant jasje
05-07-2018, 17:27
Bijgewerkt op: 26-02-2024, 14:34
Voor 4 personen
- 4 flinke sneden boerenbrood
- 50 g jonge sla
- 150 g rode en gele kerstomaten
- 2 lente-uien
- 2 blikjes sardinefilets met citroen en basilicum
- 1 blikje makreelfilets in witte wijn
- sap van 1 citroen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 30 g kleine niçoise-olijven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol de sneden brood dun uit met een deegrol, rol op en schik in metalen ringen. Bak 10 minuten in de oven. Haal de broodrolletjes uit de oven en laat afkoelen in de metalen ringen.
- Was de jonge sla en de kerstomaten. Pel de lente-uien en snij in stukken. Laat de sardine- en makreelfilets uitlekken. Roer het citroensap en de olijfolie door elkaar in een kommetje, kruid met peper en zout.
- Vul de krokante broodrolletjes met de jonge sla, de in partjes gesneden kerstomaten, de lente-uien en de olijven. Schik er de sardine- en makreelfilets op. Werk af met de vinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier