Frikadellen met krieken

Voor 4 personen

  • 600 g gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 1 eierdooier
  • 5 el paneermeel
  • witte peper en zout
  • boter
  • 1 kg krieken op eigen sap
  • 3 el suiker
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el aardappelzetmeel losgeklopt in een scheut water

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en rol er ballen van ongeveer 5 cm diameter van.
  2. Smelt boter in een pan en bak de frikadellen erin gaar. Ze mogen boven- en onderaan licht gekorst zijn.
  3. Warm de krieken op in hun sap, de suiker en de rode wijn. Giet door een zeef en breng het vocht aan de kook. Bind licht met het aardappelzetmeel.
  4. Zet van het vuur en voeg de krieken weer toe. Serveer de krieken met de frikadellen en brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content