Frikadellen met krieken
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 600 g gemengd gehakt (varkens-runds)
- 1 eierdooier
- 5 el paneermeel
- witte peper en zout
- boter
- 1 kg krieken op eigen sap
- 3 el suiker
- 2 dl rode wijn
- 2 el aardappelzetmeel losgeklopt in een scheut water
Bereiding
- Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en rol er ballen van ongeveer 5 cm diameter van.
- Smelt boter in een pan en bak de frikadellen erin gaar. Ze mogen boven- en onderaan licht gekorst zijn.
- Warm de krieken op in hun sap, de suiker en de rode wijn. Giet door een zeef en breng het vocht aan de kook. Bind licht met het aardappelzetmeel.
- Zet van het vuur en voeg de krieken weer toe. Serveer de krieken met de frikadellen en brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier