Voor 4 personen

4 stukken eendenlever van 60 g

40 g sjalot, 200 g kalfsjus

Voor de gepofte Cevenne-ui en Roscoff-ui:

2 Cevenne-uien

2 Roscoff-uien

15 g grof zout, 20 g oregano

Voor de gemarineerde zilverui:

80 g zilveruitjes

20 g Banyulswijn

Voor de gepekelde rode ui:

80 g rode ui, 4 g suiker 12 g azijn, 8 g water

Voor het garnituur:

Paarse mosterdcress

Kataifi (Grieks krokant draaddeeg)

Bereidingswijze

Snijd de zilveruitjes doormidden (dat gaat makkelijker als je ze met heet water overgiet) en laat ze even in Banyulswijn marineren.

Bak de eendenlever kort langs beide kanten aan. Voeg de fijngesneden sjalot toe en deglaceer met de kalfsjus.

Pof de uien: maak een mix van het zout en de oregano en gaar de uien in hun geheel gedurende een halfuur met deze kruiden in de oven op 180°C.

Snijd de rode ui in partjes. Laat suiker, azijn en water opkoken en giet het mengsel over de rode ui. Laat afkoelen.

Dresseer de gebakken eendenlever in het bord met daarrond de gepofte Cevenne- en Roscoff-ui, gemarineerde zilverui en rode ui. Werk het bord af met paarse mosterdcress en krokante kataifi.

4 stukken eendenlever van 60 g 40 g sjalot, 200 g kalfsjus Voor de gepofte Cevenne-ui en Roscoff-ui: 2 Cevenne-uien 2 Roscoff-uien 15 g grof zout, 20 g oregano Voor de gemarineerde zilverui: 80 g zilveruitjes 20 g Banyulswijn Voor de gepekelde rode ui: 80 g rode ui, 4 g suiker 12 g azijn, 8 g water Voor het garnituur: Paarse mosterdcress Kataifi (Grieks krokant draaddeeg) Snijd de zilveruitjes doormidden (dat gaat makkelijker als je ze met heet water overgiet) en laat ze even in Banyulswijn marineren. Bak de eendenlever kort langs beide kanten aan. Voeg de fijngesneden sjalot toe en deglaceer met de kalfsjus. Pof de uien: maak een mix van het zout en de oregano en gaar de uien in hun geheel gedurende een halfuur met deze kruiden in de oven op 180°C. Snijd de rode ui in partjes. Laat suiker, azijn en water opkoken en giet het mengsel over de rode ui. Laat afkoelen. Dresseer de gebakken eendenlever in het bord met daarrond de gepofte Cevenne- en Roscoff-ui, gemarineerde zilverui en rode ui. Werk het bord af met paarse mosterdcress en krokante kataifi.