Florentijntjes
Ingrediënten – voor 4:
IngrediĆ«nten ā voor 4:
100 g suiker
2 el vanillesuiker
30 g boter
2 Ć 3 el honing
1,25 dl room
150 g gekonfijt fruit
fijn gehakt
50 g krenten
2 Ć 3 el bloem
60 g witte amandelen, grof gehakt
60 g amandelschilfers
80 g pure chocolade (70% cacao)
80 g witte chocolade
Bereidingswijze:
Verwarm een heteluchtoven voor op 180Ā°C.
Breng de suiker, de vanillesuiker, de boter, de honing en de room al roerend aan de kook in een pannetje. Laat het mengsel licht karamelliseren. Meng er de gekonfijte vruchten, de krenten en de bloem door. Voeg alle amandelen toe en haal de pan van het vuur.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Vorm met twee theelepels kleine hoopjes van het beslag en leg deze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de florentijntjes in 8 Ć 10 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
Smelt beide soorten chocolade in aparte bains-marie. Bestrijk de helft van de florentijntjes op de platte kant met de witte chocolade en de andere helft met de pure chocolade.
Leg de florentijntjes op bakpapier, zodat de chocolade kan opstijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier