Flan karamel

© iStock

Flan karamel of crème caramel is een nostalgisch puddingdessert dat nog steeds veel zoetebekken weet te verleiden.

Voor 4 personen

  • 5 dl volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 2 dl water
  • 200 g suiker

Bereiding

  1. Breng de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en giet er al roerend geleidelijk de kokende melk bij.
  2. Giet door een zeef en laat 1 dag ‘rijpen’ in de ijskast. Maak karamel. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot de siroop begint te karamelliseren en lichtbruin wordt.
  3. Vul vier potjes met telkens 2 eetlepels karamel en giet er voorzichtig de flan op, tot aan de rand. Zet au bain-marie in een oven van 200 °C en laat 30 tot 40 minuten bakken.
  4. Laat de flan karamel minstens 2 uur afkoelen in de ijskast en stort vlak voor het opdienen uit op borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content