Flan karamel
-
Difficulty
Very easy
Flan karamel of crème caramel is een nostalgisch puddingdessert dat nog steeds veel zoetebekken weet te verleiden.
Voor 4 personen
- 5 dl volle melk
- 1 vanillepeul
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 2 dl water
- 200 g suiker
Bereiding
- Breng de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en giet er al roerend geleidelijk de kokende melk bij.
- Giet door een zeef en laat 1 dag ‘rijpen’ in de ijskast. Maak karamel. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot de siroop begint te karamelliseren en lichtbruin wordt.
- Vul vier potjes met telkens 2 eetlepels karamel en giet er voorzichtig de flan op, tot aan de rand. Zet au bain-marie in een oven van 200 °C en laat 30 tot 40 minuten bakken.
- Laat de flan karamel minstens 2 uur afkoelen in de ijskast en stort vlak voor het opdienen uit op borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier