Fish and Chips

Voor vier personen
  • 4 filets van 250 g kabeljauw of schelvis, zonder graten
  • 2 l vegetarische frituurolie
  • 1 kg bloemige aardappels, geschild en in dikke repen gesneden
Beslag
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje bier
  • 2 eiwitten, tot pieken geklopt
  • snuif zout
Bereiding
  1. Voor het beslag: meng bloem en bier. Spatel het opgeklopt eiwit door het beslag.
  2. Verwarm de frituurolie tot 180°C. Haal de vis door het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Leg de vis op keukenpapier en laat uitlekken.
  3. Bak de aardappelrepen 4 min. in vet van 160°C. Het binnenste van de repen aardappel hoort gekookt te zijn en de buitenkant hoort bruin en niet verbrand te zijn.
  4. Laat de ‘chips’ uitlekken en bestrooi met wat zout. Dien de fish&chips op met geprakte erwten (mushy peas), peper, zout en moutazijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content