Voor vier personen
- 4 filets van 250 g kabeljauw of schelvis, zonder graten
- 2 l vegetarische frituurolie
- 1 kg bloemige aardappels, geschild en in dikke repen gesneden
Beslag
- 1 kopje bloem
- 1 kopje bier
- 2 eiwitten, tot pieken geklopt
- snuif zout
Bereiding
- Voor het beslag: meng bloem en bier. Spatel het opgeklopt eiwit door het beslag.
- Verwarm de frituurolie tot 180°C. Haal de vis door het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Leg de vis op keukenpapier en laat uitlekken.
- Bak de aardappelrepen 4 min. in vet van 160°C. Het binnenste van de repen aardappel hoort gekookt te zijn en de buitenkant hoort bruin en niet verbrand te zijn.
- Laat de ‘chips’ uitlekken en bestrooi met wat zout. Dien de fish&chips op met geprakte erwten (mushy peas), peper, zout en moutazijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier