Filorolletjes met feta
28-11-2017, 10:54
Bijgewerkt op: 25-04-2024, 21:51
Bij een gezellig aperitief hoort een gezellige snack. Gevuld met hartige feta en mooi verpakt in filodeeg is dit het perfecte hapje voor al je gasten, ook voor vegetariërs.
Voor 4 personen
- 2 vellen yufka- of filodeeg van 30 x 30 cm
- 400 g feta
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el witte sesamzaadjes
- 1 eiwit
- plantaardige olie
Bereiding
- Spreid het filodeeg uit en snijd er twaalf à vijftien driehoeken uit. Plet de feta met een vork. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en laat afkoelen.
- Leg de filodriehoeken op zo’n manier dat de punt naar boven wijst. Schik 1 of 2 eetlepels feta op het onderste kwart van de driehoeken. Plooi de zijkanten naar binnen en rol het deeg vervolgens op naar het midden. Bestrijk de punten van de driehoeken met het losgeklopte eiwit en rol het deeg verder op.
- Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de filorolletjes 4 à 5 minuten in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Doe dit in porties. Laat de filorolletjes uitlekken op keukenpapier en werk vlak voor het serveren af met de geroosterde sesamzaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier