Fazzoletti met kreeft en saffraanroom
16-12-2014, 19:37
Bijgewerkt op: 10-11-2023, 20:53
Het Italiaanse woord ‘fazzoletti’ staat voor zakdoeken in het Nederlands. Pastazakdoekjes met een verrukkelijke garnituur: fazzoletti met kreeft en saffraanroom.
Voor 4 personen
- 2 kreeften
- 400 g fazzoletti (in vierkanten gesneden lasagnevellen)
- 1 ui
- 1 kleine venkel
- 1 el boter
- enkele druppels Pernod
- 1 dl witte wijn
- 1,5 dl room
- een snuifje saffraandraadjes
Bereiding
- Breng 2 à 3 liter water aan de kook in een grote pan. Dompel er de kreeften in en laat 12 minuten koken.
- Haal de kreeften uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het pantser en snijd het kreeftenvlees in plakjes.
- Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Was de venkel, verwijder de taaie kern en snijd de rest fijn.
- Smelt de boter en stoof de ui en de venkel. Blus met de pernod en de witte wijn. Laat 3 à 4 minuten zacht stoven. Giet er de room bij en roer door elkaar. Voeg ook de saffraan en het kreeftenvlees toe. Meng goed en laat 2 à 3 minuten doorwarmen zonder te koken. Kruid met zout.
- Schik de pasta op borden en verdeel er royaal de kreeftensaus over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier