Voor 4 personen:
250 g room
250 g melk
75 g suiker
5 eierdooiers
7 g bloem
een half kaneelstokje
een half vanillestokje
citroenschil
sinaasappelschil
1 sifon van 1/2 liter
2 gaspatronen
Breng de melk met de room aan de kook. Voeg er de vanille, kaneel, citroen- en sinaasappelschil aan toe en laat 5 minuten trekken. Klop de eierdooiers met de suiker en bloem tot een schuimige massa. Voeg de infusie eraan toe en laat alles koken op een heel zacht vuurtje, zodat er geen nasmaak van bloem overblijft. Daarna de crème filteren en laten afkoelen. De crème in de sifon doen, vullen met gas en laten rusten in de koelkast. Serveren in individuele schaaltjes. Strooi er een fijn laagje suiker over en laat carameliseren onder de gril.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier