Escabèche van jonge makreel met verse geitenkaas en komkommer
Voor 4:
Voor 4:
150 g yoghurt
1 citroen
peper en zout
2 dl appelsap
2 g gelatine
3 makreelfilets
3 el chardonnay-azijn
3 el olijfolie
150 g verse geitenkaas
1 el melk of room
bieslook
1 komkommer
1 appel
Laat de yoghurt 6 uur uitlekken in een vergiet. Kruid met de geraspte schil van een halve citroen, enkele druppels citroensap, peper en zout. Verwarm het appelsap tot 65°C en los de geweekte gelatine er in op. Stort uit op een plaatje en laat opstijven. Steek er rondjes uit.
Maak de makreelfilets schoon en marineer met de chardonnay-azijn en 3 eetlepels olijfolie. Roer de geitenkaas glad met een beetje melk of room, kruid met peper en zout en voeg de gesnipperde bieslook toe.
Was de komkommer en haal de pitjes eruit. Maak met een dunschiller lange repen. Marineer ze met één deel chardonnay-azijn, één deel water en een snuifje zout. Rol ze op en snij ze op de gewenste breedte. Schik alles zoals op de foto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier