Eieren ‘en cocotte’ met parmezaan en geroosterd spek
16-12-2014, 16:23
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:24
Met eieren ‘en cocotte’ kun je eindeloos variëren. Het is altijd een mooi gerecht op je ontbijt- of brunchtafel.
Voor 4 personen
- 2 dl room
- 4 eieren
- een snuifje nootmuskaat
- 40 g geraspte parmezaan
- 4 sneetjes gerookt spek
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de room in vuurvaste ramequins en breek er de eieren in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de geraspte parmezaan. Schuif in de oven en vul de bakplaat met kokend water. Laat 10 à 15 minuten bakken.
2. Bak het gerookte spek intussen een vijftal minuten in een droge braadpan. Serveer bij de eieren ‘en cocotte’ zodra ze uit de oven komen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier