Eendentournedos met krieken
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
2 eendenfilets
8 dunne plakjes (max. 1 mm) rookspek
extra vergine olijfolie
zout en gemalen peper
20 cl eendenbouillon (of gevogeltebouillon)
240 g ontpitte krieken
1 vlakke el fijne kristalsuiker
1 klontje boter
Verwijder het vet en het vel van de filets. Leg de filets op het aanrecht en snij in stukken van ongeveer 2 cm dik. Draai een kwartslag en maak er 2 blokken van. Pers elk blok in een ronde vorm en omwikkel met twee plakken spek.
Leg deze ’tournedos’ 1 u. in de koelkast. Braad vervolgens 4 min. aan elke zijde in olijfolie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Ontvet de pan en giet er de eendenbouillon in. Dik voor de helft in en kook er gedurende 1 à 2 minuten de licht gesuikerde krieken in. Voeg het klontje boter toe en bestrooi met peper uit de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier