Eendenborst met aardappelgnocchi en vijgensaus
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
800 g bloemige aardappelen
4 eendenborstfilets
1 ui, 1 chilipeper
1,5 dl kippenbouillon
1 dl appelsap
8 verse vijgen
1 el vloeibare honing
75 Ã 100 g bloem
2 Ã 3 el aardappelzetmeel
1 ei, bloem om te kneden
2 el boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook 30 minuten in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Kruid de eendenborstfilets met peper en zout. Bak de eendenfilets eerst goudbruin op het vel in een droge braadpan. Leg daarna op een ovenrooster en bak 30 Ã 40 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui. Was de chilipeper en snij in de lengte in tweeën, ontpit en hak fijn. Fruit de ui en de chilipeper in een hete pan. Blus met de kippenbouillon en het appelsap. Laat 5 minuten inkoken.
Was de vijgen en snij in vieren. Voeg samen met de honing toe aan de saus. Kruid met zout en laat zacht stoven.
Giet de aardappelen af en plet fijn. Laat lichtjes afkoelen en meng er de bloem, het aardappelzetmeel, een halve theelepel zout en het ei door.
Bestuif een werkvlak en uw handen met bloem. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het aardappeldeeg.
Maak een kuiltje in het midden. Pocheer de aardappelgnocchi 5 minuten in kokend gezouten water; ze zijn gaar als ze aan de oppervlakte komen drijven. Laat de aardappelgnocchi uitlekken.
Smelt de boter in een braadpan en voeg de gnocchi toe.
Kruid licht met zout en verdeel over borden. Haal de eendenborstfilets uit de oven en snij in plakjes.
Schik op de borden en lepel er de vijgensaus over. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier