Dubbelgebakken spinaziesoufflé’s met manchego
Aan dit recept begin je een dag op voorhand.
Aan dit recept begin je een dag op voorhand.
Voor 4 personen
125 g jonge spinazieblaadjes
1 el olijfolie
1 sjalot
25 g boter, plus extra voor de ramequins
25 g zelfrijzende bloem
2 dl volle melk
1/2 tl pimentón (Spaanse gerookte paprika)
1 tl Espelettepeper
2 eieren, gesplitst
100 g geraspte manchegokaas
1 dl room
peper en zout
Bereiding
1. Begin een dag op voorhand aan dit recept. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 4 ramequins van 1,5 dl in met boter en zet in een braadslee. Spoel de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een grote pan op een hoog Snipper de sjalot en fruit in de boter.
2. Voeg de bloem toe en roer goed. Meng er de melk onder en laat 1 min. zacht pruttelen tot de saus gebonden is. Kruid met de pimentón, Espelettepeper en zout naar smaak. Laat afkoelen tot lauw. Voeg nadien de spinazie, eierdooiers en 25 g manchego toe. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het spinaziemengsel. Verdeel over de ramequins en bak de soufflés 20 min. Laat afkoelen en zet nadien een nacht koel weg.
3. Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Draai de soufflés uit en schik in de ovenschaaltjes. Bestrooi met 25 g manchego en overgiet met de room. Bak de soufflés nog 10 à 12 min. en serveer meteen, indien gewenst met een frisse groene salade.
Tip: pimentón is verkrijgbaar in de betere supermarkt of in delicatessenwinkels. U kunt het eventueel vervangen door gewone paprika.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier