Doperwten op zijn Frans
09-06-2011, 10:41
Bijgewerkt op: 24-07-2024, 20:19
Doperwten haal je zo snel mogelijk uit de schil en eet je het liefst meteen op. De rauwe erwten kun je bewaren door ze te wentelen in een beetje suiker, zout en gesmolten boter en zo in de koelkast te zetten.
Voor 4 personen
- 800 g versgedopte doperwten
- 1 kropsla
- 12 jonge uitjes
- 1 bouquet garni met kervel
- 75 g in blokjes gesneden boter
- 1/2 kl zout
- 1 kl suiker
Bereiding
- Snijd de kropsla in grote, grove repen en doe in een pan met de erwten, de gepelde uitjes, het bouquet garni, klontjes boter, zout, suiker en een half glas water. Dek de pan af en laat alles 10 à 15 minuten op laag vuur stoven.
- Verwijder het bouquet, roer nog wat boter door de doperwten en dien warm op, bijvoorbeeld bij wit vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier