Klassieke Caesar Salad

Klassieke Caesar Salad
© Getty
Voor 4 personen
  • 1 Romeinse sla
  • 4 sneden witbrood (zonder korst)
  • boter
  • 1 knoflookteen
  • 8 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 1 kl mosterdpoeder
  • het sap van 1 citroen
  • 1,5 el worcestersaus
  • 2 eierdooiers
  • peper en zout
  • 1,5 dl olijfolie
  • 5 el schilfers parmezaankaas
Bereiding
  1. Maak de sla schoon en snij in repen van 1,5 cm breed. Doe in een kom en zet in de ijskast, dat maakt de sla extra knapperig. Snij het brood in dobbelstenen van 1 bij 1 cm en bak ze krokant in boter.
  2. Pel de knoflook en wrijf de randen van een slakom ermee in. Plet de knoflook ondertussen fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom. Voeg de ansjovisfilets toe en roer ze met een lepel rond. Voeg het mosterdpoeder toe, het citroensap, de worcestersaus en de eierdooiers. Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
  3. Giet de olie straalsgewijs en al kloppend eronder, zodat een gebonden bleke saus ontstaat. Voeg de sla toe, de broodkorstjes en de kaas. Meng luchtig onder elkaar en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content