Voor 8:
12 eierdooiers
300 g suiker
3 à 4 vanillestokken (bourbon uit Madagaskar)
1 l melk
0,5 l room
250 g zachtbittere chocolade
2 dl melk
0,5 l room van (40% v.g.)
40 g suiker
Klop de eierdooiers met de suiker en het merg van de vanillestokken tot een lichtwitte massa. Breng de melk en de room met de vanillestokken aan de kook. Giet het mengsel al roerend op de gesuikerde eierdooiermassa en laat deze, zonder te koken, garen tot een crème anglaise.
Laat afkoelen en laat een nacht rusten zodat de vanille kan inwerken en de massa compact wordt.
Draai de crème tot ijs in een ijsturbine. Smelt de chocolade en voeg de warme melk toe. Klop de room zacht op met suiker. Serveer de chocoladesaus en de room afzonderlijk bij het roomijs.
* Dit roomijs moet onmiddellijk geserveerd worden en kan niet in de diepvries bewaard worden. De structuur van het roomijs zou snel betonhard en dus oneetbaar worden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier