Indische dal
09-06-2011, 17:50
Bijgewerkt op: 03-11-2024, 11:00
Dal wordt gegeten met of zonder rijst. Je kunt het Indische linzengerecht eventueel afwerken met gefruite ui.
Voor 4 personen
- 250 g gepelde rode linzen (oranje linzen of koraallinzen)
- 1 à 2 el arachideolie of olijfolie (of geklaarde boter)
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 fijngesnipperde teentjes knoflook
- 1 koffielepel fijngeraspte verse gember
- 1/2 koffielepel kurkumapoeder
- 6 à 7 dl warm water
- 1/2 koffielepel garam masala
- zeezout
Bereiding
- Spoel de linzen zorgvuldig en verwijder de peulen die bovendrijven. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olie of de boter en fruit er de ui in, samen met de look en de gember. Voeg de kurkuma bij wanneer de ui mooi transparant is, en roer goed om. Giet de linzen in de pan en laat 1 à 2 minuten meebakken. Giet er het warme water over en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Voeg zout en garam masala toe. Roer om en laat de linzen tot puree koken. Is de dal nog te vloeibaar, haal dan het deksel van de pan en laat het overbodige vocht uitkoken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier